Kroatia

For datoer, se våre Turer

 

 

Oldtidens Baska er det viktigste turistområdet og har beliggenhet på sørsiden av øya Krk, som igjen er tilknyttet fastlandet med en bro. Siden begynnelsen av det tyvende århundre har den nye delen av byen blitt utviklet takket hovedsaklig for den flotte beliggenheten og dens vakre omgivelser med lange strender hvor krystallklart vann svøper over finkornet strand.

En 2 km lang halvmåne-formet strand bestående for det meste av småstein er en av de vakreste strendene ved Adriaterhavet. Bølgene og rytmen av havet slynger seg inn i den naturlige omgivelsen og tas med i svøpene av havet som ligger der som en ramme rundt stedet og forlenger følelsen av komfort til ut i september og sent på høsten.

Stranden og sjøen kan tilby flere muligheter for underholdning, sport og rekreasjon. Ved fridykking kan man oppdage en verden under krystallklart vann og en undervannsflora som fascinerer de fleste.

Baskas strand fikk tildelt Europas blå flagg av en internasjonal jury for renslighet, trygghet og behagelige omgivelser.

Gjeterstier fra oldtiden leder til områder fylte med dufter av helseplanter og plasser med fantastisk utsikt.

Severdigheter finner man overalt. På øya Kosljun er det et gammelt Franciskaner kloster og museum. I byen Krk finner vi antisk Kurikta. I Jurandvor bevares den berømte Baskas plate som er en av de eldste monumenter av kroatisk språk og kultur ("glagoljica").

Ola Tollefsen Bussreiser - Mobil: 900 20 603 - Adr: Huldreveien 61- 1388 Borgen - Epost: post@olatollefsenbussreiser.no